/ Nextcloud

Äntligen klar!

Det har inte varit ett lätt jobb att få över alla filer och dokument från både iCloud och Google Drive till min egen Nextcloudlösning. Men nu är det äntligen klart.

Bakslag

Det här projektet har faktiskt kantats av en del bakslag som i grunden hade varit helt onödig, om bara en viss herre hade tagit ett varv till i tankebanan. Ett av bakslagen beror på min envishet/perfektionistiska ådra. Det innebär helt enkelt att är inte jag helt nöjd med konfigurationen så ska det göras om, kosta vad det kosta vill.
Under en uppdatering på min Raspberry pi, från 8.0 Jessie till 9.0 Strech så inträffade det ett par felkonfigurationer, som inte störde varken installation eller systemet i sig, men det störde mig. Det här slutade med att jag helt enkelt installerade om hela systemet, bara för att JAG visste att det fanns ett fel där, och det irriterade mig.

Filer och dokument

Har man använt internet och molnlösningar sedan det blev tillgängligt så har man en del saker i dessa moln som man inte riktigt vet vad det är. Detta innebär att man måste gå igenom dem "manuellt" vilket faktiskt tar sin lilla tid. Ibland har det hänt att jag har filer som jag inte har en aning om i vilket program man ska öppna det.

För att inte tala om alla bilder! Och framför allt, varför har jag så många dubbletter? Inte undra på att det har tagit upp plats. Jag tror jag har gjort mig av med ca 1 Gb i bra dubbletter.

Lite tom är det

Jag har hållit på med den migreringen sedan jag skaffade min första Nextcloudinstans på en webbserver långt, långt borta. Men har inte på allvar tagit tag i det för en jag köpte mig min Nextcloud Box
Och jag kan verkligen rekommendera ett ett köp. Inte är det några stora pengar heller ca 700:- för själva boxen, och då ingår en disk på 1 Tb. Du får visserligen lägga en Raspberry Pi på det men ska du ha den senaste modellen så ligger den inte p mer än ca 400:- så på det hela taget får den egen Nextcloudserver för runt 1000-lappen och du behöver inte bry dig hur och vad du lagrar på ditt moln då det är du som äger allt själv. Jag tänkte jag skulle skriva lite mer vid ett senare tillfälle om hur och varför jag har gjort som jag har gjort för att få min Nextcloudlösning att funka som jag vill.

Gammla texter

I mitt migreringsarbetet har jag stött på en hel del gamla texter som faktiskt skulle vara, inte bara roligt utan till och med intressant att publicera igen. Vissa har faktiskt inte gått ur tiden, vi får se hur det blir med den saken.

Förresten du vet väl att du kan dela filer med mig via Nextcloud? bara att klicka dig vidare i länken längst ner på sidan.↓↓↓

Daniel Artfors

Daniel Artfors

Lastbilschaufför till vardags, tekniknörd och öppen källkods-förespråkare. Producent & programledare i Linuxpodden & Androidpodden Skribent på https://vardagsteknik.nu

Läs mer
Äntligen klar!
Dela detta