/ Personligt

Bye bye Facebook bye bye!

It's your fault that you died
But I can't help it
I got to ask a reason why you
Good o'l Facebook did die only you knows.

Varför

Det här är inte första gången jag raderar mitt Facebook-konto, det här kommer att bli min andra gång. Om jag ska vara riktigt ärlig så har jag aldrig varit förtjust i Facebook. Men varför nu? Det är ganska enkelt, på grund av skandalen med Cambrige Analytics, att det framkommit att Facebook sparar onödig data i flera år från Androidanvändare och för att det finns dem i mitt Facebookflöde som inte kan sluta att göra dessa förbannade tester som också de sammlar in användardata, inte bara din egen utan även dina vänners.
Visserligen har Facebook lovat att de ska sluta ge tillstånd till sånt beteende, men för hur länge?
Jag kan säga att jag känner ingen sorg för att lämna Facebook, och jag kommer definitivt inte att sakna det.

Poddarna

Med de raderna, något modifierade, från Returns gammla dänga vill jag tala om att det här är slutet för mig på Facebook... igen.
Jag har redan en gång raderat mitt konto från Facebook, men, jag kände att jag behövde ett konto när jag skulle dra igång podden Linuxpodden podden behövdes en närvaro på Facebook för att det är just där de flesta finns idag.
Nu är Linuxpodden etablerad och min poddkollega Daniel.S har gått med på att ta över driften av Linuxpoddens-facebooksida. Androidpodden däremot kommer att avsluta sina dagar på Facebook med mitt bortfall. Min poddkollega Ade kommer antaligen också plocka bort sitt konto så vi känner att det inte finns någon anledning till att finnas kvar på Facebook med Androidpodden heller.

So long Facebook you'r not gonna be missed!

PS. Som du kanske förstår så kommer det här at bli mitt sista inlägg.

Daniel Artfors

Daniel Artfors

Lastbilschaufför till vardags, tekniknörd och öppen källkods-förespråkare. Producent & programledare i Linuxpodden & Androidpodden Skribent på https://vardagsteknik.nu

Läs mer
Bye bye Facebook bye bye!
Dela detta