/ Personligt

Det är inte dunet jag vill åt, det är känslan av dun - Eller, Vem stal min kudde?

För ett par veckor sedan spenderade jag två kvällar till att söka efter min underkudde, du vet, den man har liggande underst, för att få lite höjd. I vilket fall så visade det sig att den var borta, eller som jag ser det... Någon har stalt min underkudde, och egetligen vet jag vem det är, men det är en anna historia.

Andra natten

Jag kan säga det redan nu, jag sov väldig dålig dessa nätter utan min underkudde. Eftersom jag gillar naturmatrial och dun -kuddar och täcken är det bästa jag vet så var jag redan inne på att jag skulle köpa mig en ny fluffig dunkudde att borra ner huvudet i när det är dags att sova. Men just denna natt när jag låg där och vred mig slog det mig att jag sett ett reportage för ett par år sedan om just om dunindustrin, jag tror det var den asiatiska. Det handlade i alla fall om att de plockade gässen levande för att kunna plocka dem igen, och igen för att käna mer pengar.

Tvivel och obehag

Självklart var jag tvungen att införskaffa en ny kudde eftersom jag inte kunde sova bekvämt på de dunkuddar jag hade. Så dagen efter natt två så begav jag mig i väg till Jysk för att undersöka mina alternativ. Självklart började jag på dunavdelingen, men det var den här tanken av obehag gnagde i mig. "Inte är väl den europeiska dunindustrin lika korrupt?"

Obehaget i sinnet fick mig i alla fall till att gå över till de syntetiska kuddarna där jag klämde, kännde och tvivlade på att någonsin skulle kunna borra ner huvudet och omsvepas av kuddar som moln innan jag somnar igen. Eftersom det var REA så fick jag två kuddar och ett täcke till priset av den dunkudde jag hade tänkt köpa från början, så slog jag till, jag bytte ut hela mitt sänglinne.

Det är känslan som räknas

Så här ett par veckor efter mitt köp kan jag nu konstatera att det är inte själva dunet jag vill ha utan det är känslan av dun jag är ute efter. Att jag har bytt ut mitt dun till syntetiskt är nog något av det bästa jag gjort. Inte nog med att sover bättre än någonsin, jag kan göra det med gott samvete för att jag inte har bidragit till en korrupt dunindustri, vare sig den europeiska dunidustrin ängar sig åt den typen av affärer eller inte.

Så du tjuv, du som stal min underkudde. Slit den med hälsa du har gjort mig en tjänst.

Daniel Artfors

Daniel Artfors

Lastbilschaufför till vardags, tekniknörd och öppen källkods-förespråkare. Producent & programledare i Linuxpodden & Androidpodden Skribent på https://vardagsteknik.nu

Läs mer
Det är inte dunet jag vill åt, det är känslan av dun - Eller, Vem stal min kudde?
Dela detta