/ Personligt

Det här är första dagen på resten av ditt liv.

Idag är den dagen som de flesta passar på att "börja om", om man inte ligger i svår vånda med huvudvärk, då väntar man tills imorgon. Idag är det första dagen på ett helt nytt år.

En tom bok med blanka blad som bara väntar på att fyllas med äventyr, glada upptåg, hälsosamma val och nyttigheter. Så tänker nog de flesta idag. Tyvärr brukar det inte riktigt bli som man tänkt sig.

Mat och träning

Som många redan prövat så brukar till exempel träningskortet som man så käckt tecknade upp sig på nu i januari ligga orört redan i februari. Det där hälsosamma ätande brukar vara som bortblåst redan tills det är dags för fösta fredagsmyset efter första arbetsveckan.

Varför skynda

Anledningen till att de flesta misslyckas med sitt "nya liv" är att de är för hårda mot sig själva och att de vill ha snabba resultat. Så fort de råkar göra ett litet misstag så tror de att allt är förlorat och de har misslyckat
helt, istället för att se det som det verkligen är, ett litet misstag som går att rätta till.

Mitt nyårslöfte

I år tänkte jag faktist lova mig själv att inte vara så hård mot mig själv. Att inte se varje "sned steg" som totalt misslyckande och att jag har ett helt år på mig att göra de där positiva förändringarna som man ser sig själv behöva.

Daniel Artfors

Daniel Artfors

Lastbilschaufför till vardags, en nörd när det gäller teknik och mat. Producent & programledare i Linuxpodden & Androidpodden Redaktör & skribent på linuxbloggen.nu & androidbloggen.nu

Read More