/ Träning

Ett jävla springanade

Då var det dags igen för en lite uppdatering på träningsfronten. Nu har jag hållt på ett par veckor och på det hela så går det riktigt bra. Jag har kommit in i en rutin som gör att jag verkligen ser fram emot att gå till gymmet och träna.
Det jag däremot har ett problem med är springandet. Förstå mig rätt, jag älskar att springa, och jag älskar att springa långt och länge. Det är där mitt problem sitter. Jag orkar inte mer.

Jag ska förklara. Jag har ett mål, som jag har nått, att springa en ca 5km på 30 minuter, alltså ett tempo på 5.30 min/km. Inga problem tills förra veckan. Då orkade jag inte längre. Som det ser ut för tillfället så springer jag endast inomhus på löpband, mot tidigare då jag även sprang ute på asfalt. Detta gör att jag nu mera springer på tid istället för kilometer, under en uppbyggnads fas.

Men som sagt, numera orkar jag inte springa mer än ca 15 minuter innan jag är tvugne att bryta, eller rättare sagt gå över till intervaller. Jag har på de senaste veckorna inte orkat springa ett helt pass mer än en gång. Jag tycker det är riktigt frustrerande, att inte orka som jag brukar. Och anldningarna har varit olika. Ena gången är det andningen som inte hinner med, andra gånger är det benen som inte orkar och tredej gången är något annat.

Det här har gjort att jag har börjat ifrågasätta mitt springande. Ska jag sluta springa? Ska jag börja cykla istället? ska jag köra crosstrainer? Frågorna är många och svaren är få, Hur ska jag göra? Eller ska jag bara vara envis och köra på tills det släpper? Jag vet inte tiden får utvisa.

Daniel Artfors

Daniel Artfors

Lastbilschaufför till vardags, tekniknörd och öppen källkods-förespråkare. Producent & programledare i Linuxpodden & Androidpodden Skribent på https://vardagsteknik.nu

Läs mer
Ett jävla springanade
Dela detta