/ Jul

God jävla jul!

Jag älskar julen, det är den bästa högtiden vi har. Långledigt, god mat, umgås med familj och vänner, förväntansfulla barn och paket. Listan kan göras hur lång som helst egentligen.

Det finns en gräns för det mesta och även för julen. Att jag har tröttnat på julen redan innan december har börjat har en naturlig förklaring, Det börjas för tidigt med allt som har julen till.

Stjärnor i fönstren, ljus och prydnader på balkonger och i trädgårdar, och för att inte tala om alla butikerna, don't get me started, som man säger på ren svenska. När jag skriver det här är det cirka en månad kvar till självaste julafton och en vecka kvar till första advent, och vart jag än vänder mig är julskyltningen redan igång. Vad hände med skyltsöndagen? Traditioner?

Jag hörde den första julbordsreklamen en av de varmaste dagarna i augusti. Jag har kört julmat och julmust till butiker i ca två månader. Ok, det får man väl ta om man jobbar som livmedelschafför, butikerna måste ha varor tills det är dags. Det är en månad kvar till jul och radion spelar redan julmusik. Det är inte konstigt att man redan tröttnat.

Snart kommer väl folk att börja dekorera redan i september, eller ännu hellre, låta skiten sitta uppe året runt. Kan vi inte bara komma överens om att vi inte startar julen fören 1 december eller första advent, vilket nu infaller först, eller ännu hellre, vi kan lagstifta om det, det är ju en sak till vi är bra på i det här landet. Men det får vi ta en annan gång

God jävla jul på dig!

Det här inlägget har jag redan skrivit en gång, men min innehållsleverantör råkade radera ca 12 timmar data som inte gick att återställa så det här är ett nytt försök att återskapa det inlägget.

Daniel Artfors

Daniel Artfors

Lastbilschaufför till vardags, tekniknörd och öppen källkods-förespråkare. Producent & programledare i Linuxpodden & Androidpodden Skribent på https://vardagsteknik.nu

Läs mer
God jävla jul!
Dela detta