/ Personligt

Jag älskar att se dagen vakna

Visserligen är det fortarande vinter, kallt och ruggigt ute. Men att sitta vid mitt köksbordet en söndagsmorgon och se ut över fjorden, se bilarna på bron börja bli fler och fler och solen så sakterligen gå upp över horisonten, att se dagen vakna, är något av det bästa jag vet.

Inte en morgonmänniska

Jag kan inte påstå att jag någon gång har uttryckt att jag är en morgonmänniska. Enda sedan tonåren har jag föredragit att sova länge på morgnarna ligga i sänge och dra mig tills det värker i kroppen.

Men något har hänt de senaste åren. Jag vaknar allt tidigare, fast jag inte behöver, jag sitter allt ofta i min ensamhet vid mitt köksbord, dricker mitt kaffe och filosoferar över livet, och jag älskar det.

Att få denna stund av egentid

Att få sitta och grubbla över livets större och mindre mysterium och samtidig njuta av god kopp kaffe och känna att både dagen och kroppen vaknar till liv igen efter god natts sömn gör så att lugn faller över en. En motsats till vardagens stressiga morgnar, där det i stor sett endat gäller att komma så fort fram till nästa ställe. Där man inte hinner att stanna till och reflektera.

När våren och sommaren kommer så blir det bara bättre.

Daniel Artfors

Daniel Artfors

Lastbilschaufför till vardags, tekniknörd och öppen källkods-förespråkare. Producent & programledare i Linuxpodden & Androidpodden Skribent på https://vardagsteknik.nu

Läs mer
Jag älskar att se dagen vakna
Dela detta