/ Personligt

Jag sabbade en perfekta sjukskriving, genom att bli sjuk.

Jag vet hur man förstör en bra sjukskrivning, man blir sjuk "på riktigt".

Låt mig förklara. För en vecka sedan var jag hos farbror doktorn som konstaterade att jag hade fruktansvärda nackspänningar som gjorde att jag hade synsvårigheter, huvudvärk, illamående och yrsel.
Läkaren rekommendera att jag skulle sjukskriva mig en vecka för vila och träning, och sett på det stora hela så är det faktist en trevlig sjukskriving, sova, träna och göra lite som du vill, lite mer semester än sjukskrivning kan man säga. Perfekt! Eller?

Jag sabbade det genom att bli sjuk

Första dagen löpte på som den skulle, visserligen ovanstånde symptom, men jag kunde ändå träna. Dag två vaknar man upp med ont i halsen, täppt näsa och mår allmänt skit. Ingen träning, inga promenader och definitivt inget springande. Man blir "soffliggande". Nu är i och för sig soffliggande inte fy skam, man ligger helt enkelt i soffan och kollar på film och serier på diverse streamingtjänster, inte vad jag planerat, men ändå.

Nu har det gått en vecka och jag ska återgå till arbete imorgon. Har jag fått vila? Jadå. Har jag fått träna? Nja, lite. Har jag kunna utnyttja en perfekt sjukskriving? Nej, jag blev ju sjuk.

Daniel Artfors

Daniel Artfors

Lastbilschaufför till vardags, tekniknörd och öppen källkods-förespråkare. Producent & programledare i Linuxpodden & Androidpodden Skribent på https://vardagsteknik.nu

Läs mer
Jag sabbade en perfekta sjukskriving, genom att bli sjuk.
Dela detta