/ Träning

Omklädningsrumsparadoxen

Du går in i omklädningsrummet efter att du tränat färdigt. Omklädningsrummet är i stort sett helt tomt, förutom en person som står och byter om, precis vid ditt skåp.

Det här är vad jag kallar för omklädningsrumsparadoxen.

Det spelar ingen roll hur stort eller litet omklädningsrummet är eller hur många skåp det finns i rummet, det slår i stort sett aldrig fel, att någon tar skåpet precis bredvid ditt fast det finns ett helt rum fullt av tomma skåp.

Nu är det så att det här är helt och hållet vetenskapligt bevisat, att det finns en paradox här. Jag har nämligen provat det här i tre omklädningsrum på tre olika anläggningar och resultat har varit exakt de samma. Fullt av tomma skåp, men ändå ska det väljas skåp precis bredvid ditt och bänken framför ditt ska barrikaderas med grejer.

Den stora frågan är: Kan det här undvikas eller kan man förebygga att det sker? Eftersom det är en paradox så spelar det ingen som helst roll vad du gör för att undvika att det sker, förutom att helt sluta använda omklädningsrum. Kanske det att jag uppmärksammar och skriver om "problemet" gör att det på något sätt förminskas och tynar bort, men jag skulle inte tro det.

Omklädningsrumsparadoxen är något vi helt enkelt får lära oss att leva med, vare sig vi vill eller inte.

Daniel Artfors

Daniel Artfors

Lastbilschaufför till vardags, tekniknörd och öppen källkods-förespråkare. Producent & programledare i Linuxpodden & Androidpodden Skribent på https://vardagsteknik.nu

Läs mer
Omklädningsrumsparadoxen
Dela detta